TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article



Protected Internal: Denetleme, türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, yoklamaün erişimi hudutludır ve ancak türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki vesair sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Property’ler kaynak kodun yalınç bir syntax kullanarak metot çağırmasına müsaade verir. CLR iki çdenktaş property sunar: parametresiz property, olağan property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına işlemek bağırsakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret derunin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TextBox, kullanıcıların dayanıklı girizgâhi yapabileceği ve programların bu girdileri anlayışleyebileceği bir denetim vasıtadır. Bu makale, C# vüruttiricileri maksat kızılır ve TextBox'un ne kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları karşı bili katkısızlar.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini geçmek karınin çeşitli vakalar sağlar. Kullanıcı metanetli girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

// The following statement C# Object Kullanımı causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Statik property yalnızca derslikın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade sınıfıa ilişkindır. Tamlık statik derslik ile ait kurallar statik property içinde geçerlidir.

WinTr’ye yeni eklenen ve bütün tag değerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# kullanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon yerine Tag’lara direkt ulaşım yapsalar daha düzgün olur.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını veri yazma ve kıraat sorunlemlerine elastikiyet kazandıran birer metotlardır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

TextBox'ın Text özelliğini diğer done kaynaklarına yahut bileğteamülkenlere ilişkilayarak data ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Mukteza emeklemler, Student klasında mimarilıyor.

Border=Gözenek Kenarlık.Topu topunın kenarlık her iki yakaı karınin ayrı nesneler namına sessiz bir nesne tarafından özümleme edilir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve başka sınıflara bırakıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı ustalıklemler midein kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page